Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZJ

Táhne mně na osmdesát, relstivně úspěšně jsem podnikal, nikoho (snad) neokradl. Mám vše, co ke spokojenému životu potřebuji.

A NIKDY JSEM NEMĚL ŽÁDNOU PŮJČKU.

Když na to nemám, tak to nekupuji.

0 0
možnosti
Foto

Zdeňku, k tomu Vám mohu jedině gratulovat. I dnes jsou šťastlivci, kteří se nemusejí kvůli bydlení nebo třeba vybavení pro podnikání zadlužit, ale ne všichni se bez úvěrů obejdou. Máte však pravdu, že bez dluhu se žije s menším stresem. Nicméně, když už je nezbytný, je fajn vědět, jak na něj. A mnoho životních situací se dokonce více vyplatí řešit půjčkou než vlastními prostředky. Jen je potřeba vědět, které k nim patří.

0 0
možnosti
AL

Kup si zboží, které nepotřebuješ, za peníze, které jsi ještě nevydělal.

0 0
možnosti
Foto

Aleši, úplně přesně citujete tu nejhorší možnou variantu. Tou nejlepší (a vlastně jedinou rozumnou) je: "Kup si, co nutně a na dlouho do budoucna potřebuješ, za cenu, která je současná a nižší než bude ta, za kterou bys kupoval, až našetříš. Navíc budeš moci koupenou věc používat mnohem dříve a možná dost ušetřis ve srovnání s variantou, když bys tu věc ještě neměl a musel situaci řešit jinou cestou, ale také za peníze..."

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 746x
Češi se coby spotřebitelé pořád ještě spoléhají na autoritu státu a jeho úřadů, ve světě úvěrů to platí dvojnásob. Jenže pak zjistí, že stát je už dávno bezzubý a ochránit je nedokáže. Popovídejme si občas o spotřebitelských půjčkách a jejich (často skrytých) zákonitostech. Na půjčky se dá nahlížet ale i z opačné strany - jako na investici.

Svět úvěrů a zápůjček je pestrý a spletitý, ale možná vám dokážu ukázat, že se jím dá projít bezpečně a často i pohodlně. Stačí mít ty správné informace z oblasti finanční gramotnosti. Té se ostatně i věnuji, jak můžete zjistit například na LinkedIn.

Seznam rubrik