Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pavle, co popisujete, by asi bylo fajn, ale jestliže si důchodce nezřídil účet doposud, pravděpodobně o něj nestojí - a tak nemá cenu uvažovat ani o chráněném účtu pro něj. Hotovost jen tak rychle nezanikne. A jestliže jde o exekuci na důchod, SSSZ vždy složenkou pošle alespoň tu nepostižitelnou částku, i když by šlo o více exekucí najednou. Tady jsou problémem banky, které doposud na dodržení zákonné částky "nehleděly", bylo jim to fuk. Teď už budou muset (ale až poté, co je o to klient požádá zřízením chráněného účtu). Teď jde o to, kolik lidí o tuto službu bude stát, spousta dlužníků umí exekuce na příjem obcházet.

0 0
možnosti

Paní Lenko, proč by si senior zřizoval účet a nechal si na něj posílat důchod - když riziko zablokování bylo a je vysoké? To není o serióznosti dotyčného. Exekutor "jde" po penězích, nezajímá ho a ani nemusí vědět, zda se jedná na účtu o peníze již očištěné. Exekutor chce prachy. Hotovost sice nezmizí, ale dnes už řadu transakcí bez karty neuděláte.

Bohužel mě přesvědčujete, asi se tím nějak zabýváte, že akce Valachová-Nacher je prakticky k ničemu.

0 0
možnosti

Tak jak to vysvětlujete - jedná se podle mne o paskvil z dílny Valachová (ČSSD) + Nacher (ANO Praha). Já jsem si to představoval - např. důchodce s exekucemi. Žádný účet nemá, chodí si pro starobní na poštu. Bere 18000 mínus 3000 exekuce, tedy řádově 15. Nechal by si posílat důchod na ten tzv. chráněný účet - ale ten je nedotknutelný jen do 3 minim, tedy 10800 a už může exekutor "konat". Zdůchodu pak senior přes účet platí činži, služby, a kartou jiné nákupy.

Z toho co popisujete, to tak fungovat nemůže, i když by to bylo podle mne logické. Za pár let už možná hotovost nebude existovat ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 746x
Češi se coby spotřebitelé pořád ještě spoléhají na autoritu státu a jeho úřadů, ve světě úvěrů to platí dvojnásob. Jenže pak zjistí, že stát je už dávno bezzubý a ochránit je nedokáže. Popovídejme si občas o spotřebitelských půjčkách a jejich (často skrytých) zákonitostech. Na půjčky se dá nahlížet ale i z opačné strany - jako na investici.

Svět úvěrů a zápůjček je pestrý a spletitý, ale možná vám dokážu ukázat, že se jím dá projít bezpečně a často i pohodlně. Stačí mít ty správné informace z oblasti finanční gramotnosti. Té se ostatně i věnuji, jak můžete zjistit například na LinkedIn.

Seznam rubrik