Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Lituji, ale jakékoliv sankce nebo poplatky za předčasné splacení půjčky považuji za vrchol hyenismu bank.

0 2
možnosti
PB

Protože nevíte o co jde. Banka si tvoří finanční rezervy. Podle nařízení a předpisů ČNB. To musí, pod sankcemi. Ty hlásí, hlídá, udržuje a převádí. Pokud je ovšem překročí (třeba tím, že ji lidé začnou předčasně splácet) dostane od ČNB pokutu za nadměrné rezervy.

Není to tak jednoduché, jak se zdá.

Všichni volají po větší regulaci bank, přísnějším dohledu a tvrdších pravidlech pro úvěry. Tak tohle je přesně ono. Málokdo z těch křiklounů si totiž uvědomuje, že veškeré restrikce se vždy odrazí v produktu pro zákazníka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 746x
Češi se coby spotřebitelé pořád ještě spoléhají na autoritu státu a jeho úřadů, ve světě úvěrů to platí dvojnásob. Jenže pak zjistí, že stát je už dávno bezzubý a ochránit je nedokáže. Popovídejme si občas o spotřebitelských půjčkách a jejich (často skrytých) zákonitostech. Na půjčky se dá nahlížet ale i z opačné strany - jako na investici.

Svět úvěrů a zápůjček je pestrý a spletitý, ale možná vám dokážu ukázat, že se jím dá projít bezpečně a často i pohodlně. Stačí mít ty správné informace z oblasti finanční gramotnosti. Té se ostatně i věnuji, jak můžete zjistit například na LinkedIn.

Seznam rubrik