Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Covid může někoho nakazit. Způsobit mu horečku, ztrátu čichu a chuti,..... zápal plic, pro starší osoy a osoby s podlomeným zdravím může být velmi nebezpečný, může u nich způsobit i smrt. Ale opravdu nedokáže snížit finanční framotnost.

0 0
možnosti
Foto

Oldřichu, máte naprostou pravdu. Taky je to v článku ke konci takhle popsáno.

0 0
možnosti
Foto

Pokud je jedním z kritérií finanční gramotnosti i finanční rezerva, tak je logické, že covidové restrikce ji snížily. Spoustě lidí se snížil příjem, zkrachovalo jim podnikání atd. Snížila se jim tak i rezerva na účtu a oni se najednou počítají mezi finančně negramotné.

Když nemám dostatečný příjem na to, abych si udržoval rezervu na 6 měsíců, můžu být gramotný jak chci, ale moc mi to nepomůže.

1 0
možnosti
Foto

To sice ano, Miroslave, ale pokles úspor nebyl jediným (a zdaleka ani největším) důvodem propadu v indexu finannčí gramotnosti.

0 0
možnosti
Foto

Ne Covid, ale opatření proti němu.

3 0
možnosti
Foto

Ano, přesně tak, Marku

0 0
možnosti

Ale na druhou stranu se nedivim... Kdyz byvala ministryne financi rekne, ze inflace 17.2% pripravila lidi temer o 1/5 uspor, tak si rikam, ze obycejny clovek, ktery nemel tak odpovednou funkci, musi byt uplne mimo... kdyz je mimo i exministryne. Ve skutecnosti lidi prisli o neco mezi 1/6 a 1/7. Aby prisli o 1/5 uspor, musela by byt inflace 25%. Protoze prave pri rustu ceny ze 100 na 125 si koupi jen 80% toho, co driv.

0.8*125=100.

1 0
možnosti
Foto

Jj, vždycky záleží na základu, ze kterého inflaci -a potažmo procenta počítáte ;-)

0 0
možnosti

Absurdni. Dela-li se pruzkum na vekove skupine citajici lidi lisici se vekem o 60 let (tedy v podstate nemenna skupina) protoze se meni o cca 100 tisic lidi skupina o velikosti cca 8 milionu lidi, pak nedava smysl, aby se znalosti za tak kratko dobu vyrazne zmenili. To bychom opravdu z covidu museli zblbnout.

0 0
možnosti
Foto

IPSOS tvrdí, že se spíše snížil zájem, než že bychom zblbli. Ale snížení kognitivních schopností bohužel bylo (stejně jako u jiných závažnějších viróz) pozorováno i covidu.

0 0
možnosti

I57v57a36n46a 57L12a72n71c41e

19. 7. 2022 21:18

A na jaký rok jsme se vrátili psychicky? Někdy to vypadá, že na urovenˇ Krále Klacka...

0 0
možnosti
Foto

bohužel - situace všude okolo nás nahrává právě tomu Klackovi...

0 0
možnosti

Nojo, lidi spoří, ale doba výdrže se zkracuje. Jestli ono to není tím, že naspořené peníze tak nějak rychle ztrácejí svou hodnotu:-/ A to se vyplatí

0 0
možnosti
Foto

Ztrácejí, bohužel. Ale ve většině investic to teď není jiné. Je potřeba snížit celosvětovou zásobu oběživa - a tohle je jediná cesta, jak se toho dá dosáhnout...

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS