Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V exekuci je cca 850 tis lidi a Milostive léto 2021 pomohlo cca 15 tisícům. Takže opět další výmysl z řad poslanců který pomohl minimu lidi. Boha. Dělejte zákony pro většinu a zbytek ať se spolehne na naší nezávislou justici.

0 0
možnosti
Foto

Josefe, hodně lidí bylo bržděno exekutory, kteří odkládali vyčíslení, aby nebylo možné exekuci ukončit. Tak uvidíme, zda se to tentokrát povede ukočírovat, opatření bylo nastaveno.

0 0
možnosti

Milostive léto? Tak určitě ne pro většinu lidí. Proč milost? Chyba je už v umožnění půjčit si peníze bez záruky vrácení. A ovečky se v pohodě pasou.

0 0
možnosti
Foto

Oldřichu, tady jde o nepochopení základního účelu milostivého léta: je určeno těm, kdo mají dluh za neuhrazené poplatky a pokuty vůči veřejnoprávním institucím. A vlivem zrůdné exekuční mašinérie se jim z několika stovek nebo tisícovek staly desetitisíce a víc. Často jde o mladé lidi sotva dospělé, nebo samoživitele, kteří v daném období na úhradu poplatku prostě neměli.

Souhlasím s tím, že nejde o systémové řešení - to by se muselo víc hrábnout do samotných exekucí (i když už se ho povedlo trochu zkrotit a další snahy ještě jsou). A do zákona o spotřebitelském úvěru, kde hodnocení úvěruschopnosti není závazně definováno.

To, že se k Milostivému létu přidali někteří věřitelé komerčních půjček, je jen krok navíc - ale i tady může jít o dluhy z poplatků - třeba za vedení účtu, na který lidé zapomněli (banka se může ozvat až po 15 letech), samozřejmě i o klasické půjčky.

Oldřichu, napadá Vás, jak vytvořit záruku vrácení půjčky, aby fungovala?

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS