Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

P19e78t25r 14N85e37d95o17m37a

11. 11. 2021 23:15

zel existuje velka cast populace bez schopnosti sebekazne a odpovednosti vuci cemukoliv a komukoliv, zato s velkou touhou po zbytnostech typu novy iPhone, dovolena u more atp. Napr. v USA existuje skore vyjaderne cislem, ktere vyjadruje vasi duveryhodnost na zaklade chovani v minulosti. Pokud mate skore spatne, pujcku nedostanete. Nevim proc tu take nemuze neco takoveho existovat.

0 0
možnosti
Foto

Petře, existuje to i u nás. K tomuto účelu slouží registry dlužníků, kam může nahlédnout každá banka a většina nebankovek (když s registry spolupracují). Záznamy se sice mažou cca 4 roky po doplacení půjčky (zboží na splátky), ale aspoň něco. Nezapomínejme, že za 4 roky se toho může u jednotlivce hoooodně změnit. A třeba banka si záznam o historii klienta uchovává "nafurt". Vy možná máte na mysli nějaký veřejný seznam? I ten u nás najdete - rejstřík exekucí a insolvencí.

0 0
možnosti
Foto

Proč jste nespláceli? Co má věřitel dělat?

1 0
možnosti
Foto

Věřitel prostě dluh prodá, s menší ztrátou, kterou třeba srovna z prvních několika splátek a rádnými splátkami jiných klientů. Inkasní agentura se dobrovolně rozhodla, že dluh koupí. A některé se spoléhají na to, že lidé neznají rozdíl mezi ní a exekutorem... Jenže jde o běžné podnikání, ne o státem regulovanou činnost (i když u nás trochu pofiderně...).

0 0
možnosti
  • Počet článků 43
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 746x
Češi se coby spotřebitelé pořád ještě spoléhají na autoritu státu a jeho úřadů, ve světě úvěrů to platí dvojnásob. Jenže pak zjistí, že stát je už dávno bezzubý a ochránit je nedokáže. Popovídejme si občas o spotřebitelských půjčkách a jejich (často skrytých) zákonitostech. Na půjčky se dá nahlížet ale i z opačné strany - jako na investici.

Svět úvěrů a zápůjček je pestrý a spletitý, ale možná vám dokážu ukázat, že se jím dá projít bezpečně a často i pohodlně. Stačí mít ty správné informace z oblasti finanční gramotnosti. Té se ostatně i věnuji, jak můžete zjistit například na LinkedIn.

Seznam rubrik